City

Oglasna ploča

Službeno priopćenje sa 6-2015. Sjednice Općinskog vijeća Općine Bale

30.09.2015

REPUBLIKA HRVATSKA
ISTARSKA ŽUPANIJA
OPĆINA BALE
OPĆINSKO VIJEĆE
Bale, 17. lipnja 2015. godine

Na temelju članka 86. Poslovnika Općinskog vijeća Općine Bale (Službeni glasnik br.05/09 i 02/13) Predsjenik Općinskog vijeća Općine Bale donosi

SLUŽBENO PRIOPĆENJE sa 6-2015. Sjednice Općinskog vijeća Općine Bale

Sjednica je održana dana 16.06.2015.godine u sjedištu Općine Bale, Trg Tomaso Bembo 1, sa početkom u 18,00 sati.
Sjednici je prisustvovalo 6 od 11 vijećnika, načelnik, zamjenik načelnika, pročelnica, te djelatnica JUO općine Bale.
Na početku sjednice utvrđen je Dnevni red sjednice sa ukupno 12. točaka, a na samom početku sjednice prihvaćen je Zapisnik sa 5-2015. sjednice Općinskog vijeća.
Donijete su Odluke o najpovoljnijim ponudama u postupku prodaje nekretnina u vlasništvu Općine Bale, na osnovu sprovedenih javnih natječaja. Prodane su ukupno četri nekretnine, te su prihvačene ponude fizičkih osoba za zamjenu privatnih nekretnina s općinskim nekretninama.
Donesen je Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o najpovoljnijoj ponudi za pravo gradnje. Po sprovedenom javnom natječaju dodjeljene su dvije građevinske čestice na Grotama, tzv. parcele za „jednu kunu“.
Donesena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja  TP1 Skvačota.
Donesena je Odluka o dopuni Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja  TP1 Stancije Meneghetti.
Također, donesena je Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja naselja Čubani.
Općinsko vijeće je donijelo Odluku o dozvoljenom prekoračenju najviše dopuštene razine buke. Navedenom odlukom određuju se područja gdje postoji mogućnost prekoračenja dopuštnih razina buke, razlozi dozvoljenog prekoračenja istog, te putovi dolaska i odlaska sudionika događaja.
Donesen je i Plan manifestacija za 2015.godinu, a kojim se za potrebe održavanja navedenih manifestacija dozvoljava prekoračenje dopuštene razine buke. Plan manifestacija sadržava naziv manifestacije, te datum, vrijeme i mjesto održavanja manifestacije.
Općinsko vijeće donijelo je Rješenje o razrješenju i imenovanju predsjednika Komisije za provedbu natječaja za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Općine Bale.
Donesena je i Odluka o ukidanju svojstva javnog dobra u općoj uporabi i to za jednu nekretninu.

Predsjednik Općinskog vijeća
Vedran Šetić